Makale Haritası
Citroen DS 4 En Mantıklı Premium mu?
Citroen DS4, Citroen tarafından üretimi başlatılan premium bir kompakt hatchback modelidir. 2015 yılında DS’in Citroen’den ayrılması sonucunda da isminden Citroen’i atarak DS4 ismini almıştır. Günümüzde DS’in DS3 Crossback ve DS7 Crossback modellerinin satışı olsa da ikinci elde hatırı sayılır düzeyde Citroen DS4 bulunuyor. Bende bu yazımda DS4’ü merak eden veya almak isteyenler için özelliklerinden, avantaj ve dezavantajlarından bahsedeceğim.
Citroen DS4 Bagaj Hacmi:
- DS4, 359 litrelik bagaj hacmi ile döneminin segment ortalamalarında bir değere sahip.
Citroen DS4 Arka Yaşam Alanı:
- DS4’ün arka koltukları ile ilgili söylenecek çok fazla şey var ama maalesef bunların çoğunluğu olumsuzluklardan oluşuyor. İlk olarak DS4’ün 4 kapılı coupe formunun götürüsü olarak arka camlar açılmıyor. Citroen mühendisleri bu konuda tasarımı ön planda tuttuklarından DS4’ün ciddi bir handikapı bulunuyor. Ayrıca yine tasarımdan dolayı arka alana iniş binişler yaşlılar için biraz zorlayıcı olacaktır. Arka alanda diz mesafesi oldukça iyi iken baş mesafesi dize kıyasla biraz kısıtlı. Bu durumda yine coupe formdan kaynaklanıyor. Konfor elemanı olarak ise donanım seviyesine göre kol dayama ve 12V çıkış bulunuyor.
Citroen DS4 Yakıt Tüketimi:
- DS4’ün piyasada bulunan modelleri çoğunlukla dizel motora sahip. Bu motor eşliğinde Citroen DS4 İstanbul trafiğinde 100 km’de ortalama 6.3 litrelik bir tüketime sahip oluyor. Bu tüketim ile DS4 ciddi anlamda ekonomik bir araç haline geliyor. Uzun yolda ise DS4’ün tüketiminin 4 küsür litrelere kadar düşebilmesi mümkün. http://arabamkacyakar.com/citroen/ds-4/ds-4/1.6-hdi-83313/1
Performans:
- Piyasada bulunan DS4’lerin çoğunluğu 1.6 litrelik e-HDI dizel motora sahipler. Bu motor 115 beygir güç, 270 nm tork üretiyor ve bu üniteye 6 ileri robotize (otomatikleştirilmiş manuel) şanzıman eşlik ediyor. Bu değerler eşliğinde DS4 0’dan 100 km hıza 11.3 saniyede ulaşıyor. Bahsettiğim robotize şanzıman her ne kadar yakıt tüketimine olumlu olarak yansısa da hem gündelik hem de performanslı sürüşler için alışılması gereken bir şanzıman. Bu şanzımanı birinin sizin yerinize debriyaja bastığı bir mekanizma olarak düşünebilirsiniz yani sürüş sırasında standart tam otomatik veya çift kavramalı şanzımanlardan daha farklı kullanmanız gerekiyor. Ama mantığına alıştıktan sonra bu şanzıman size zorluk çıkartmayacaktır.
Kokpit:
- DS4’ün kokpitinde ilk dikkat çeken detay tavana kadar devam eden ön cam oluyor. Bu sayede ön bölümdeki ferahlık hissi rakiplerinin tamamından çok daha başarılı hale geliyor. Zevkler ve renkler tartışılmaz fakat DS4’ün kokpiti gerçekten de premium rakipleri ile boy ölçüşebilecek düzeyde kaliteli malzemelerden oluşuyor. Ayrıca ön koltuklarda bulunan masaj ve ısıtma gibi özellikler premium hissiyatını iyice arttırıyor.
DS4 Premium Hissettiriyor mu?
- Citroen DS4; malzeme kalitesi, yol tutuş, donanım, kokpit gibi konularda premium rakiplerine gerçekten çok yakın bir otomobil. Elbette bire bir kıyaslandıklarında eksiklikleri bulunuyor fakat aralarındaki fiyat farkı düşünülünce bu durum oldukça normal geliyor. Eğer DS4’ü premium rakipleri yerine standart bir Citroen C4 ile kıyaslarsanız kesinlikle premium hissettirdiğini söyleyebilirim.
Citroen DS4 Almalı mısınız?
- Günümüzde bütün otomobillerin olduğu gibi DS4’ünde piyasası oldukça arttı. Ama şu da bir gerçek ki DS4, aynı segmentte bulunduğu Audi A3, Mercedes A180, BMW 1 Serisi gibi araçlardan çok daha ucuz olduğu için gerçekten başarılı bir fiyat performans aracı haline geliyor. Fakat yine de arka camların açılmaması ve özellikle robotize şanzıman sizin için bir problem oluşturuyor mu diye düşünmenizi öneririm. Eğer bu iki durum sizin için sorun değilse DS4 satın almamanız için pek bir sebep bulunmuyor.
İkinci El Araç Fiyatları ile ilgili yazımı linke tıklayarak okuyabilirsiniz: http://www.ciplakoto.com/nelere-dikkat-edilmeli/ikinci-el-arac-fiyatlari-artar-mi/